utorak, 23. rujna 2014.

Kako se riješiti podočnjaka?

Opet vaša Grimmery i u ovom postu pišem o borbi protiv podočnjaka. Vjerujem da vas mnogo ima problema s njima, posebno kada vam ujutru alarm u pola 6 zazvoni i morate da ustanete radi škole. Evo par savjeta:

KRASTAVAC Kao najstariji trik koji možemo izvesti u kućnoj radinosti, je da isječete dvije kriške krastavca koji je prethodno bio u frižideru, stavite ih na oči i držite petnaestak minuta. Neka vam ovo bude dio jutarnjeg rituala. I zapamtite – ovaj tretman je bolji od bilo koje skupe kreme.

HLADNE KAŠIKE Ovaj mali trik može svako od nas primeniti u bilo koje doba dana i noći, jer je svima dostupan a ne košta ništa. Stavite dvije kašike u zamrzivač dok se ne zalede. Nakon što se zalede, stavite ih na oči i držite petnaestak minuta. Koliko je ovo efikasno u otklanjanju tamnih podočnjaka, isto toliko je efikasno u otklanjanju otoka ispod očiju.

VODA Voda pomaže apsolutno u svakom smislu. Od jutarnjeg umivanja hladnom vodom, preko hladnih vodenih obloga do konzumiranja vode tokom cijelog dana pa čak i onda kada niste žedni. Izbjegavajte pića od kojih se dehidrira, kao što su kafa i alkohol.

ČAJEVI Čajevi od žalfije,kamilice, peršuna i zelenog čaja su najefikasniji u otklanjanju tamnih kolutova ispod očiju. Kesice od čaja stavite na oči i ostavite ih na očima dok se ne ohlade. Bićete zadovoljni efektom i odrazom u ogledalu. Da napomenemo, velika količina unosa vode u organizam i gore navedenih čajeva će vam biti od izuzetnog značaja u borbi protiv podočnjaka, i ne samo to, već ćete svom cjelokupnom organizmu učiniti dobro ovim postupkom.
BJELANCE Bjelance se koristi kao maska za zatezanje kože jer sprečava nastajanje bora. Izmiksajte nekoliko bjelanaca dok ne dobijete baš gustu smjesu. Zatim, vatom ili četkicom, nanesite smjesu ispod očiju, ostavite nekoliko minuta pa isperite vodom. Vaša koža biće zategnuta i glatka.


Spavanje i osam sati sna je najbolji lijek u borbi protiv podočnjaka. Ne postoji krema koja je efikasnija od dugog i zdravog sna. Zato dame, ako želite da izgledate lijepo i svježe – spavajte zdravo. Lajkujte i komentarišite jer mi stvarno značii, poz :-*

2 komentara: